Hei taas! Kylläpä on luokattoman pitkä aika viimeisestä kirjoituksesta. Tässä olen elellyt hiljaiseloa lähinnä sen vuoksi, etten ole oikein sinut tämän vuodatuksen kanssa. Nyt ensimmäistä kertaa kaikki sujuu ongelmitta, joten toivottavasti tämä bloggaamattomuus loppuisi tähän.

piirinmestaruus%20009-normal.jpg

Kesällä reissataan paljon ja kun reissataan, niin minulla on aikaa neuloa tai virkata. Innostuin kokeilemaan News boys hattua. Minulla ei ollut tähän mallia, vaan virkkasin pyöreää lisäten ensin 2 jokaiseen kiinteään silmukkaan. Seuraavalla kerroksella joko toiseen ja sitten joka kolmanteen jne. Kun päälaki näytti sopivan kokoiselta jatkoin kiinteiden virkkaamista kunnes hattu näytti riittävän syvältä. Sitten taitoin hatun puoliksi ja tein lipasta hieman kapeamman. Jätin joka kerroksella kummastakin päästä silmukan virkkaamatta, jolloin lippa kapeni kivasti. Kun lippa oli sopivan kokoinen, virkkasin kiiteitä pari kerrosta ympäri. Ja kas, hattu oli valmis.

piirinmestaruus%20007-normal.jpg

Tuon lipan päällä oleva kappale, on tehty virkkaamalla sopiva määrä ketjusilmukoita. Ketjusilmukoihin virkattiin pylväsrivi ja ympärille kerros kiinteitä silmukoita. Toiseen hattuun ompelin kiinni, kun ensimmäisessä hatussa ei pysynyt pelkillä napilla paikallaan.

newsboyshat_Q2-normal.jpg

Lankana oli bambulankaa. Merkkiä en taas muista. Kyllä oli kiva tehdä jotain nättiä ja vielä käytännöllistä :). Nyt vain kohti uusia ideoita!